Followers

Sunday, 26 June 2011

KOLEKSI CONTOH GAMBAR 2 ARNAB SAKIT

LIHAT PADA GIGI.
jika didapati gigi arnab anda menjadi seperti ini,segeralah membawa arnab anda ke kinik haiwan.adalah digalakkan memberi arnab makan alfafa hay untuk mengelak kejadian ini.juga sediakanlah blok2 kayu supaya arnab dapat mengasah giginya.

KEADAAN BULU YANG KELIHATAN KUSUT DAN TIDAK MENARIK
keadaan ini menunjukkan arnab kemungkinan berada dalam keadaan tidak sihat.prihatinlah pd arnab anda.andai mereka sakit segeralah membawa mereka ke klinik haiwan.

INI ADALAH CONTOH GAMBAR ARNAB YANG BASAH PADA BAHAGIAN MULUT.TAHAP KRITIKAL DAH NI
amat2 lah di sarankan segera membawa mereka ke klinik haiwan dengan segera.jika terlambat boleh membawa kepada kematian.boleh juga diatasi pd peringkat awal,dengan memberikan arnab anda memakan daun pegaga.pastikan daun pegaga yang telah di basuh bersih.ini adalah cara yang zura telah praktikan.dan ia berhasil menyembuhkan arnab.andai telah sembuh hentikan pemberian daun pegaga.tqtqtq.


gambar2 ini adalah gambar arnab rakan2 yg meminta sedikit pertolongan pengetahuan zura..terima kasih pada kawan2 yg mengizinkan gambar ini ditayang untuk tujuan pembelajaran bersama.andai ada gambar2 arnab sakit lagi di masa akan datang akan zura kongsikan di sini.tqtqtq

2 comments:

  1. Hi Azura,

    Mana untuk beli itu blok kayu ya?

    ReplyDelete
  2. Hi Hui leng,

    blok kayu tu,boleh cari di petshop berdekatan awak.

    ReplyDelete